Τελευταία Νέα και Δράσεις

Συμμετοχή της Φιλοδασικής στην ενδιάμεση συνάντηση των εταίρων του έργου LIFE UrbanGreeningPlans και στο Συμπόσιο Περιαστικών Πάρκων στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας

Νέα - Δράσεις Δημοσίευση:

Συμμετοχή της Φιλοδασικής στην ενδιάμεση συνάντηση των εταίρων του έργου LIFE UrbanGreeningPlans και στο Συμπόσιο Περιαστικών Πάρκων στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας

Το πράσινο των αστικών περιοχών μας είναι απαραίτητο εάν θέλουμε να προσαρμοστούμε στην κλιματική αλλαγή και να καταπολεμήσουμε την μείωση της βιοποικιλότητας. Σε αυτό ακριβώς εργάζεται το έργο #LIFEUrbanGreeningPlans.

Από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών συμμετείχε στην ενδιάμεση συνάντηση των εταίρων του έργου LIFE UrbanGreeningPlans και στο Συμπόσιο Περιαστικών Πάρκων στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας.  Οι 7 εταίροι του έργου, καθώς και συμμετέχοντες διαφορετικών Πορτογαλικών Δήμων, συναντήθηκαν στο Monsanto Periurban Park στη Λισαβόνα για να μάθουν περισσότερα για τις πράσινες υποδομές και τις λύσεις που βασίζονται στη φύση.

Σε ομάδες, οι συμμετέχοντες εξέτασαν πώς να προσαρμόσουν τα Αστικά Σχέδια Πρασίνου σε εξωτερικούς παράγοντες όπως η κλιματική αλλαγή, πώς να ενισχύσουν και να προστατέψουν τη βιοποικιλότητα στις περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας, πώς να μεταδώσουν τη σημασία αυτή στους πολίτες και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής - και πολλά άλλα!

Επίσης έγινε επίσκεψη στο πάρκο Parque Natural da Arrábida όπου συζητήθηκε με τους υπευθύνους θέματα διαχείρισης και προστασίας της προστατευόμενης περιοχής. Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Sintra-Cascais Nature Park το οποίο έχει αναγνωριστεί και ενταχθεί από την UNESCO στην λίστα με τα μέρη Παγκόσμιας Κληρονομίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως υπήρξε εξαιρετική οργάνωση και συνέπεια από τον Δήμο Λισαβόνας στην διοργάνωση της συνάντησης.