Τελευταία Νέα και Δράσεις

Το Brown Club Greece οργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Environmental Protection & Climate Change in 2023: Challenges, Opportunities, and the road to Sustainability in Greece»

Νέα - Δράσεις Δημοσίευση:

Το Brown Club Greece οργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Environmental Protection & Climate Change in 2023: Challenges, Opportunities, and the road to Sustainability in Greece»

Το Brown Club Greece, την Δευτέρα 13/02/23, διοργάνωσε, στο Athens Capital Center Hotel - MGallery Collection, εκδήλωση με θέμα  «Environmental Protection & Climate Change in 2023: Challenges, Opportunities, and the road to Sustainability in Greece», όπου προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο πάνελ της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, κος Γεώργιος Λ. Μελάς.image 6483441 5

Στο πάνελ συμμετείχαν εκτός της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, εκπρόσωποι  από τέσσερις περιβαλλοντικές οργανώσεις: ο κος Δημήτρης Καραβέλλας,  Γενικός Διευθυντής της WWF Hellas, ο κος Αλέξης Γαληνός, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΣ της "Οργάνωση Γη", η κα Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη και η κα Αλίκη Λαμπροπούλου, υπεύθυνη για τις εξωτερικές υποθέσεις της οργάνωσης Common Seas.

Στους προσκεκλημένους ομιλητές έγιναν ερωτήσεις από την κα Σοφία Κουβελάκη, εκπρόσωπο του Brown Club Greece, σχετικά με το έργο των οργανώσεών τους, τις δράσεις τους για την προστασία του Περιβάλλοντος και τους στόχους τους για το 2023.

Η κάθε οργάνωση παρουσίασε το έργο της και τους στόχους της, προσανατολισμένους σε κάθε πτυχή προστασίας του περιβάλλοντος, όπως η προστασία των δασών, ο καθαρισμός των θαλασσών και των παραλιών, η μείωση της χρήσης του πλαστικού, η εδραίωση της έννοιας της Βιώσιμης Ανάπτυξης, η παρέμβαση σε πολιτικό επίπεδο για την προώθηση πολιτικών που ενισχύουν την προστασία της φύσης, αλλά και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της Φιλοδασικής κος Μελάς, αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορία της Φιλοδασικής, στην δημιουργία του Αισθητικού Δάσους στον Υμηττό από το 1946, στο έργο της Φιλοδασικής που επικεντρώνεται όλα αυτά τα χρόνια, στην προστασία, στην διατήρηση και στην ανάπτυξη του δάσους, καθώς και στους άμεσους στόχους, με έμφαση την αντιπυρική προστασία και τα έργα διαχείρισης για τη συντήρηση και ανάπτυξη του δάσους. Ακόμη ο κος Μελάς τόνισε την συνεχή οργάνωση δράσεων με την συμμετοχή της κοινωνίας, που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς και στην διεξαγωγή δράσεων και προγραμμάτων με στόχο την περιβαλλοντική παιδεία των νέων. Τα τελευταία χρόνια, τα οργανωμένα προγράμματα για μαθητές σχολείων πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, για όλη την σχολική περίοδο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν επίκαιρα και κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα και ακούστηκαν απόψεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να συμμετέχει και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του σημαντικού έργου κάθε μιας οργάνωσης σχετικά με το φυσικό περιβάλλον.

Μετά το τέλος του πάνελ, ο κύριος Γεώργιος Λ. Μελάς και η συνεργάτης της Φιλοδασικής κυρία Μαριάννα Μπασούλου, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους των οργανώσεων και με τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης,  για πιθανές συνεργασίες, δημιουργία νέων γνωριμιών και ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών σχέσεων, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, όλα με στόχο το κοινό έργο των οργανώσεων που είναι η προστασία της φύσης.