Ολοκλήρωση του έργου της αντιπυρικής προστασίας
του Αισθητικού Δάσους και της Μονής Καισαριανής.
-Κατασκευή δεξαμενής στη θέση «Ανάληψη».
Η ΦΕΑ, προκειμένου να ενισχύσει αποφασιστικά την αντιπυρική προστασία του Αισθητικού δάσους και της Μονής Καισαριανής αλλά και των δασών του δυτικού Υμηττού, προχώρησε από ετών στην εφαρμογή ενός μεγάλου προγράμματος μεταφοράς και αποθήκευσης νερού πάνω στον Υμηττό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για την άντληση του νερού της γεώτρησης που βρίσκεται στην περιοχή της παληάς χωματερής, τη μεταφορά του με υπόγειο προωθητικό αγωγό προς τον Υμηττό, την αποθήκευσή του σε κλειστή δεξαμενή από οπλισμένο σκυρόδεμα στη θέση «Ανάληψη», κοντά στην Μονής Καισαριανής, και τη διανομή του με υπόγειο δίκτυο σε επίκαιρα σημεία του δάσους σε κατάλληλα τοποθετημένους πυροσβεστικούς κρουνούς.
Εχοντας συντάξει τις σχετικές ειδικές μελέτες και μετά την εξασφάλιση των σχετικών αδειών, η ΦΕΑ έχει ήδη ανορύξει τη γεώτρηση που ήδη χρησιμοποιείται από την πυροσβεστική υπηρεσία, έχει τοποθετήσει τις υπόγειες σωληνώσεις και πρόσφατα έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου με την κατασκευή της ημιυπόγειας δεξαμενής χωρητικότητας 300 κ.μ. στη θέση «Ανάληψη» πλησίον της Μονής Καισαριανής.
Το έργο στο σύνολό του εκτελείται από έμπειρους κατασκευαστές και χρησιμοποιούνται τα πλέον σύγχρονα υλικά ενώ λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε το σύνολο του έργου να ενταχθεί πλήρως στο περιβάλλον, όπως άλλωστε όλα τα έργα που εκτελεί η ΦΕΑ στο Αισθητικό δάσος.
Η ΦΕΑ ελπίζει να ολοκληρωθεί στο συντομώτερο χρόνο πριν τη θερινή περίοδο, το πολλαπλώς ωφέλιμο και κατ’εξοχήν κοινωνικό αυτό έργο.